За поръчки: 0892 26 04 34 / 0896 57 42 42
 

Файлове за печат

ПОДДЪРЖАНИ ФОРМАТИ ЗА ЩАМПИ

Графичните формати файлове са два основни вида – растерни и векторни. Растерни формати са например снимките и bitmap-изображенията (разширения: JPEG, TIFF, GIF, PNG, BMP). Векторни формати са логата и др. (разширения: EPS, AI, CDR, SVG, PS, WMF).

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ФАЙЛОВЕТЕ

Файловете за печат трябва да са мин. 700/1400px

Ако желаете да качите растерен файл, трябва да съобразите размера му. За максимално качество на щампата е нужно оригиналната картинка да е максимално голяма. Колкото по-малка е картинката, толкова по-малка става щампата. В никакъв случай не увеличавайте изкуствено размера на растерния файл – това вреди на качеството на щампата.

Ако желаете да качите векторен файл, той трябва да бъде в EPS или SVG формат (само тe се поддържат от Визуализатора на продукти), Това не бива да ви притеснява, тъй като форматите са стандартни и всяка програма за векторна графика (Adobe Illustrator, CorelDraw) дава възможност за конвертиране към тях. Безпроблемно се поддържа прозрачност.

ЦВЕТОВЕ

Цветовете, които виждате на монитора си, се формират чрез смесване на светлина, докато при печат те се образуват чрез смесване на бои. Затова по-ярките и изкрящи цветове няма как да запазят яркостта си върху тениска, обикновено леко потъмняват. Имайте го предвид като поръчвате щампа с изкрящи цветове, също така е препоръчително да проверявате как ще изглежда картинката в цветови модел CMYK.

ПРОЗРАЧНОСТ

Печатаме изображения, съдържащи прозрачни области (GIF), а дори и щампи с полупрозрачност (PNG alpha transparency).

СЪВЕТИ

    • Ако изображението е лого или някаква фигура, за предпочитане да няма фон (освен ако не е снимка);
    • Ако изображението е растерно, в никакъв случай не увеличавайте размера му изкуствено – това вреди на качеството на получената щампа;

ВАЖНО

Ако качите изображение с малък размер или лошо качество, то няма как да бъде напечатано качествено. Екипът ни не носи отговорност при такива ситуации.

ПРОФЕСИОНАЛНА ПОМОЩ

Искате нещо уникално, но не можете да го изработите или намерите в интернет с качество подходящо за печат? Поръчайте си час при някой от нашите дизайнери. Професионална помощ за вашите идеи при изработката на дизайн, колаж или да поставим текст и образи върху изпратени от вас снимки. Изберете продукт опишете в забележка какво желаете и прикачете файловете си, наш служител ще се свърже с вас за уточняване параметрите на поръчката ви.